Göz Kapağı Estetiği ( Blefaroplasti ) nedir?

Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti, alt ve üst göz kapaklarına uygulanan, sarkmış deri ve fazla kas dokusunun çıkarılması ve göz çevresi dokularının gerdirilmesine yönelik cerrahi uygulamalar bütünüdür.

Yaşın ilerlemesi ile birlikte yer çekiminin de etkisiyle doğal olarak ciltte sarkmalar meydana gelmektedir. Güneş ışınlarına maruz kalma, hava kirliliği, düzensiz uyku, aşırı sigara ve alkol kullanımı gibi etkenler cildin yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır.

Göz kapağı yaşlanma belirtileri nelerdir?

Cilt normalde elastik bir yapıya sahiptir. Fakat yaşlandıkça elastikiyeti azalmaktadır yaşlanmanın ilk belirtileri göz kapaklarında ortaya çıkmaktadır. Göz kapaklarında ortaya çıkan yaşlılığa bağlı değişimler kişide yorgun, donuk ve olduğundan yaşlı bir görünüme sebebiyet verir. Alt ve üst göz kapaklarında görülen yaşlanma belirtilerinden bazıları;

-Göz altlarında torbalanma ve renk değişimi

-Üst göz kapağı düşüklüğü

-Göz kapağı cildinde kırışıklık ve sarkmalar

-Göz kenarlarında kaz ayağı çizgileri

-Yorgun bir yüz ifadesi şeklinde sıralanabilir.

Göz kapaklarında ortaya çıkan deri bollaşması üst göz kapağı düşüklüğüne neden olmaktadır. Bu düşüklük bazen görmeyi engelleyecek derecede fazla olabilmektedir. Bu durumda fonksiyonel olarak da bu durumun tedavi edilmesi şarttır. Bazen kaşlarda ve alındaki düşüklük de göz kapağı düşüklüğüne eşlik eder.

Estetik ya da fonksiyonel nedenlerle blefaroplasti ameliyatı olmak isteyenlerde ihtiyaca göre sadece üst göz kapağı ya da alt göz kapağına göz kapağı estetiği yapılabileceği gibi her ikisi birlikte de uygulanabilir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) kaç yaşında yapılır?

Göz kapağı estetiği daha çok 45 yaş üstü bireyler tarafından yapılmaktadır. Çünkü göz kapaklarında yaşlanma belirtileri sıklıkla bu yaşlardan sonra görülmeye başlar. Fakat medikal olarak ihtiyaç varsa her yaşta yapılması mümkündür. Ancak ameliyat göz kapaklarında devam eden yaşlanmayı durduramaz.

Göz Kapağı Estetiği ( Blefaroplasti ) öncesi nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sırasında kanama eğilimini arttırma riski nedeniyle aspirin ve antibiyotik gibi ilaçların işlemden en az 15 gün önce kullanımı bırakılmalıdır. Yara iyileşmesini geciktirdiği için sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımına da aynı şekilde 2-3 hafta önce son verilmelidir. Beklenmeyen etkilere yol açabileceği için bitkisel takviye edici ürünler de bu süreçte alınmamalıdır.

Üst göz kapağı estetiği nasıl yapılır?

Üst göz kapağı estetiği ya da göz kapağı düşüklüğü ameliyatı kısaca bölgedeki fazla deri ve kas dokusunun kesilerek çıkarılması işlemidir. Ameliyat izinin görünmemesi için göz kapağı katlanma çizgisinden kesi yapılır.

Randevu Al